Marka Tescili Ücretleri

 Marka Tescil Ücreti

Bir fikri markalaştırmak ya da mevcut olan bir markayı kötü niyetleri insanlardan korumak için koruma altına almak başvuru anından itibaren külfetli bir iştir. Aslında markanın korunmasına yönelik yapılan her türlü masraf mubah sayılabilmektedir.


Türk Patent Enstitüsü, marka tescili belgelendirmesi için belli bir ücret almaktadır. Gayet doğal olan bu ücret talebi belirli harcamalar ve giderler için alınmaktadır.


Ülkemizde son zamanlarda sınai mülkiye hakları ile ilgili marka sahiplerini bilinçlendirmek adına çalışmalar artmaktadır. Artık marka sahipleri markalarını koruma altına almanın önemini daha iyi anlayabilmektedirler. Bu amaç için yapılan tanıtımlarla, marka sahiplerine izlenmesi gereken yollar da anlatılmaktadır. Ayrıca, herkes başvurusu sırasında ya da sonrasında ödeyeceği ücret ile ilgili de açık ve net bir şekilde bilgi alabilmektedir. Bu, markalaşma yönünde adım atan firmalar, gerçek ve tüzel kişiler için oldukça önemli bir konudur.


Son zamanlarda benim de çevremde bu konuda bilinçlenen birçok insan var. Örneğin girişimcilik kurslarına katılan insanlara da ilk anlatılan konulardan bir tanesi de marka tescilidir. Bu kadar önemli olan bu konunun her aşamasının, özellikle belge ücretlerinin marka sahipleri tarafından bilinmesinin önemi büyük diye düşünmekteyim.


Yorumlar